Kosova Trail Running Association është fondacion i pavarur jofitimprurës, me qëllim të:

 • promovimit dhe masivizimit të vrapimit malor (trail and ultra trail-running);
 • shënjimit të shtigjeve për vrapim malor dhe organizimi i garave kombëtare dhe ndërkombëtare të vrapimit malor;
 • përkrahjes dhe fuqizimit të klubeve sportive dhe apo organizatave me qëllime të ngjashme;
 • promovimit, masivizimit të ushtrimeve trupore të llojit ‘Cross Fit’ dhe pjesëmarrja në gara të tyre;
 • pjesëmarrjes në gara (apo organizimi i garave) të disiplinave të ndryshme, si të: maratonave, triatlonave, maratonave të notit, çiklizëm, skijim, etj; si dhe
 • promovimit dhe pjesëmarrjes në ngjitje alpine, bjeshkatari dhe ecje malore.

 

Aktivitetet e deritanishme në të anëtarëve të KTRA:

 • Në vitin 2014, pjesëmarrje në maratonën prej 42.195 KM në Budapest, Hungari;
 • Në vitin 2015 në maratonën prej 42.195 KM në Stamboll, Turqi;
 • Në vitin 2016 shënimi i shtegut të maratonës kombëtare të Malësisë së Gjakovës, Gjakovë – Bajram Curr
 • Në vitin 2016, pjesëmarrje në njërën prej maratonave interesante evropiane, asaj të 33 më radhë të maratonës së Vjenës.
 • Në vitin 2017, pjesë u shënuan disa aktivitete si pjesëmarrje në:
  • Maratonën e Parisit,
  • Ultra-Trailin e Qipros,
  • Ultra-Trailin e Krali Marko, Maqedoni;
  • Gjysmë-maratonën e Tiranës,
  • Maratonën e Firenzes dhe
  • Maratonën Ulqin – Shkodër me rastin e festës së Flamurit.
 • Po ashtu, në vitin 2017, me sukses pushtuam Everestin, Eiger, Ama Dablam dhe Jezercën.

 

Për miqtë tanë për donacione:

Emri i llogarisë: Kosova Trail Running Association

Xhirollogaria: 1501110004110641, Raiffeisen Bank Kosovo

Numri i regjistrimit: 5116904-2

Numri fiskal: 601870795

Data e regjistrimit: 27.10.2017

 

Kontakti:

Addresa: Rr. Fehmi Agani Nr. 25/8; 10000, Prishtina

T: +377 45 280980; +377 44 965558

kosova.trailrunners@gmail.com | www.facebook.com/teamKTRA   | Instagram: KTRAteam